Bliv Leder

Bliv Leder

At være spejder ved HadstenSpejderne, starter allerede fra fødslen, mange af de spejder vi har i gruppen, er børn af forældre der har været spejder eller er leder i gruppen.

HadstenSpejderne er en gruppe der altid er på forkant med udviklingen, derfor at vi også en af landets største grupper, og har været det i mange år. Vi har et stabil og godt sammensat lederteam, der både består af nye og gamle ledere, i alle grenene.

HadstenSpejderne er en del af Det Danske Spejderkorps, og arbejder derfor under de værdier som det står for

Målet med at være spejder ved HadstenSpejderne:

  • Oplevelser
  • Learning by doing
  • Patruljeliv
  • Friluftsliv
  • Værdier
  • Medbestemmelse og ansvarsfølelse
  • Aktiviteter og færdigheder
  • Samfundsliv
  • Samvær og venner for livet

Et mål for HadstenSpejderne, er at udvikle børn, fra at gå til spejder, til at være spejder.

Mange børn startet til spejder, fordi deres forældre har været spejder, indtil børnene bliver ca 12 år, går langt de fleste til spejder, derefter begynder de at finde ud af om de er spejder, desværre er det sådan, at den som finder ud af, de ikke er spejdere, de stopper når de når alderen 12 - 14 år.

Hos HadstenSpejderne forsætter ca. 60% med at være spejder, mod kun 39% på landsplan. Mange af den, ser vi som leder på et tidspunkt.

Det er noget helt særligt at være spejder. Vi arbejder med mange forskellige aktiviteter og oplevelser, og det adskiller sig derfor meget fra andre fritidsaktiviteter for børn.

Du ved sikkert ikke, hvordan det er et være spejder, men du er altid velkommen til at kigge forbi en aften og se hvordan vi arbejder.

Gruppens spejdere er delt op i grene mikro- , mini- , junior- , tropspejdere samt seniorer, der hver især har forskellige aftener, hvor de holder møder.

Det Danske Spejderkorps har til formål at udvikle børn og unge til vågne, selvstændige mennesker, der er villige til efter bedste evne at påtage sig et medmenneskeligt ansvar i det danske samfund og ude i verden.

Spejderaktiviteter på tværs af aldersgrupperne er en vigtig del af "den røde tråd" for at skabe en sammenhæng i spejderlivet.

I hvilken gren skal jeg begynde?

Hvis du er interesseret i at vide mere, eller har lyst til at komme forbi, er du meget velkommen til at kontakte en af vores gruppeleder Vibeke Kirk Ludvigsen tlf. 22389977 eller Heidi Mikkelsen tlf. 40135561